Sivilce Ve Akne

Son Görüntülenen Ürünler

Sivilce ve akneler neden çıkar?

Akne, cilt foliküllerinin sebum, bakteri ve ölü deri hücreleri ile tıkanması sonucu ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle yüz, alın, göğüs, sırt ve omuz gibi yağ bezlerinin yoğun olduğu bölgelerde görülür. Sivilceler akneye bağlı gelişen farklı lezyonlardır. Bu lezyonlar aşağıdaki gibi birbirinden ayrılır:

  • Siyah nokta (açık komedon)
  • Beyaz nokta (kapalı komedon)
  • Papül (kırmızı kabarıklık)
  • Püstül (iltihaplı kabarıklık)
  • Nodül
  • Kist

Hormonal değişiklikler, kullanılan ilaçlar, diyet, bakteri ve mantar oluşumu, sigara kullanımı, hijyen eksikliği ve stres gibi genetik ve çevresel faktörler akneyi tetikleyebilir veya kötüleştirebilir. Aknenin bir gençlik rahatsızlığı olduğu düşünülse de her yaştan ve cinsiyetten birey akneli bir cilde sahip olabilir.


Sivilce ve akne karşıtı ürünler ne İşe yarar?

Sivilce ve akne karşıtı ürünler, ciltte oluşan sivilce ve akneleri önleme, tedaviyi destekleme veya belirtileri azaltma amacı güden dermokozmetik ürünleridir. Bu ürünler, cildin yağ ve sebum üretimini kontrol etmeye, tıkanmış gözenekleri temizlemeye, bakteri oluşumunu engellemeye, iltihap ve ödemi azaltmaya, cilt onarımını ve yenilenmesini teşvik etmeye yönelik farklı kategorilere ayrılırlar. Bu ürünler kozmetik kategorisinde yer alır ve destekleyici niteliktedir.


Sivilce ve akne karşıtı ürünler neleri kapsar?

Sivilce ve akne karşıtı ürünler arasında salisilik asit, çay ağacı yağı, aloe vera, BHA gibi bileşenlere sahip olan ürünler bulunmaktadır. Bu ürünler, krem, jel, tonik, serum ve ampul gibi çeşitli formlarda ve farklı formülasyonlarda bulunabilirler.


Sivilce ve akne karşıtı ürünler nasıl kullanılır?

Her ürün formülasyonunun farklı bir kullanımı ve kullanım sırası vardır. Ürün açıklamalarını dikkatlice okuyarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Tahriş olmuş bölgelere ürün uygulamaktan kaçının. Günlük rutinlerinizi oluşturmak için ürünleri sabah ve akşam vakitlerinde uygulamayı düşünebilirsiniz. 10 adımlı Kore cilt bakım rutininden ilham alarak doğru kullanım sıralarını öğrenebilirsiniz.

Ek olarak kullandığınız ürünlerin içerikleri, bu ürünleri günlük bakım rutininize dahil etme şeklinizi etkileyebilir. Örneğin, glikolik asit gibi asit ailesinden gelen bileşenler, cildinizi güneşe karşı daha hassas hale getirebileceğinden dolayı bu tür ürünleri akşam rutininize dahil etmenizi öneririz. Gündüz kullanımı planlıyorsanız, mutlaka güneş kremi ile birlikte kullanmalısınız.

Eğer cildiniz hassas ise, kullandığınız ürünlere Aromatica Tea Tree Calming Gel’i eklemek cildinizin ihtiyaçlarına uygun bir çözüm olabilir.


Sivilce ve akne karşıtı ürün alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Sivilce ve akne karşıtı ürün seçiminde dikkat edilmesi gereken birkaç önemli faktör bulunur. İlk olarak, cilt tipinizi belirleyerek yağlı, kuru, karma, normal veya hassas cildinize uygun ürünleri tercih etmelisiniz. Parfüm, zararlı kimyasallar ve katkı maddelerinden kaçınarak seçtiğiniz ürünlerin doğal içerikli ve hipoalerjenik olmasına özen göstermelisiniz.

Cildinizi temizlemek ve rutininize başlamak için cildin sebum dengesini korumaya yardımcı Cosrx Salicylic Acid Daily Gentle Cleanser 'ı tercih edebilirsiniz.


Akneli cilde makyaj yapılır mı?

Kullanacağınız makyaj malzemelerini daha titiz bir şekilde seçerek akneli cildinize makyaj yapabilirsiniz. Cilt tipinize özel olarak seçilmiş, akne eğilimli ciltler için uygun olan ve komedojenik olmayan ürünleri tercih etmek önemlidir. Ayrıca, makyaj süngerleri ve fırçalar gibi kullanacağınız aplikatörlerin temizliğine özen göstermelisiniz. Makyaj yaparken akneli cildi korumak ve makyajın daha pürüzsüz görünmesini sağlamak için Mizon Good Bye Blemish Clear Patch gibi koruyucu bantlardan yararlanmak iyi bir tercih olabilir.


Akne ve sivilcelerimi sıkmalı mıyım?

Sivilcelerinizi sıkmak, kir ve bakterilerin gözeneklerinize girmesine neden olabileceği gibi aynı zamanda izlere ve doku bozulmalarına yol açabilir. Sivilce sıkma, iyileşme sürecini uzatabilir. Özellikle papül, püstül, nodül ve kistik gibi iltihaplı akne türleri ile karşılaştığınızda, bu sivilceleri kesinlikle sıkmamalısınız. Bunun yerine sakinleştirici ve destekleyici etkisiyle Good Bye Blemish Pink Spot gibi ürünler kullanabilir ve rahatsızlık hissinizi azaltabilirsiniz.


Akneli ciltler için düzenli cilt bakımı rutini nasıl olmalıdır?

Akneli cildiniz için kendi ihtiyaçlarınıza özel bir cilt bakım rutini oluşturmak aknenin etkilerini hafifletmenize yardımcı olabilir. Cilt tipinize uygun ürünleri belirledikten sonra örnek cilt bakım rutin önerimizi sabah ve akşam olmak üzere takip edebilirsiniz:

  • Temizlik
  • Gün içinde maruz kalınan kir, makyaj, yağ ve ölü deri kalıntılarını temizlemek ile rutininize başlayabilirsiniz. Salisilik asit gibi bileşenler içeren bir yüz temizleyici kullanarak cildinizin yağ dengesini korumaya destek olabilirsiniz.

  • Tonikleme
  • Hem cilt temizliğini destekleyecek hem de devamında kullanacağınız serum ve nemlendirici gibi ürünlere cildinizi hazırlayacak tonikleme aşamasını rutininize ekleyebilirsiniz. AHA & BHA Daily Clean Toner aradığınız destekçiniz olabilir.

  • Serum Uygulaması
  • Yapıları itibari ile cildinizin daha derin katmanlarına nüfus edebilen serumlar akneli cildinizin daha pürüzsüz bir görünüm kazanmasına yardımcı olabilir. Akneli ciltler için özel olarak formüle edilmiş bir serum tercih ederek cildinizdeki lekeleri hafifletmeye ve akne oluşumunu kontrol altında tutmaya yardımcı olabilirsiniz. Sivilceli ve akneli ciltler için serum arayanlar, yeni nesil çözümlerden Village 11 Factory Active Clean Serum 50ml gibi destek serumlarına mutlaka göz atmalı!

  • Nemlendirici Uygulaması
  • Akneli ve akneye meyilli ciltler ile karma/yağlı ciltlerin sebum dengesini sağlamak ve ekstra yağlanma yaratmamak önemlidir. Bu nedenle yoğun kremler ve cilt bakım yağlarındansa daha hafif formda olan jel, losyon, emülsiyon tipi nemlendiriciler tercih edebilir. Gün içinde mist sprey gibi ürünler de cildi nemli tutmak için hafif ve etkili bir yöntem. Kuruluğa eğilimli ve hassas ciltlerde de akne ve sivilce problemleri sıkça görülebilir. Sivilce ve akne problemi yaşayan kuru ciltler için yine hafif ve yağsız bir nemlendirici kullanmak önemlidir. Komedojenik olmayan su bazlı bir ürün, cildinizi nemlendirecek ve aynı zamanda gözenekleri tıkamayacaktır. Örneğin; hyalüronik asit içeren bir nemlendirici bu ihtiyacınızı karşılayabilir.

  • Güneş Kremi Uygulaması
  • Akne tedavisi gören ciltler genellikle güneşe karşı daha hassas olabilir. Kış mevsiminde de olmak üzere her mevsim bir güneş koruyucu kullanarak cildinizi zararlı ışınlardan koruyabilir, lekelerin giderilmesine destek olabilir ve cildinizin akne tedavisi sırasında olası güneş hasarlarından korunmasına yardımcı olabilirsiniz.


    Tüm cilt tiplerine uygun Cosrx Aloe Soothing Sun Cream SPF50 PA+++, cildinizi güneşten korumada sizin için ideal ürün olabilir.



    Akne izlerini azaltmak için hangi ürünleri kullanabilirim?

    Akne izlerini azaltmaya yardımcı ürün içerikleri arasında niacinamide, aloe vera, salyangoz özü ve BHA gösterilebilir. Bu tür bileşenlere sahip ürünler, leke giderilmesi, cilt yenilenmesi, iltihap giderilmesi ve cilt bariyeri onarımı gibi süreçlere destek olur. Siz de akne izlerini azaltmada yardımcı bu ürünleri cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz.

    Birçok kullanıcımızın favorisi All In One Snail Repair Cream ile akne izlerine karşı mücadele edebilirsiniz.


    Akne İzleri geçer mi?

    Akne eğilimli bir cilde sahip olan bireyler arasında en fazla endişe duyulan konulardan biri aknelerin bıraktığı izlerin ne kadar sürede geçeceğidir. Akne izleri zaman içinde doğal olarak iyileşebilir; ancak, bu iyileşme sürecini hızlandırabilecek çeşitli yöntemler ve özel kozmetik ürünler geliştirilmiştir. Cildinizi desteklemek için, özellikle cilt bariyeri onarımını ve yenilenmesini destekleyen ürünleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca, lekelerin kalıcı olmaması için cilt tipinize uygun bir güneş kremi kullanmak da son derece önemlidir.


    Akne İzlerini Azaltmak İçin Hangi Ürünleri Kullanabilirim?

    Akne izlerinin azalması için, kolajen üretimini artırmak ve cilt yenilenme sürecini teşvik etmek önemli. Kolajen, salyangoz özü, çay ağacı yağı, AHA&BHA, C vitamini, kuşburnu yağı gibi içeriklere sahip ürünler, izlerin azalmasına yardımcı olabilir. Bu tür bileşenlere sahip ürünler, leke giderilmesi, cilt yenilenmesi, iltihap giderilmesi ve cilt bariyeri onarımı gibi süreçlere destek olur. Siz de akne izlerini azaltmada yardımcı bu ürünleri cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz. Güneş koruyucu ürünler kullanmak ise cildinizi oluşabilecek hassasiyet ve lekelerden korumak için çok önemli.

    Birçok kullanıcımızın favorisi Mizon All In One Snail Repair Cream ile akne izlerine karşı mücadele edebilirsiniz.


    Akne İzleri Geçer Mi?

    Akne eğilimli bir cilde sahip olan bireyler arasında en fazla endişe duyulan konulardan biri aknelerin bıraktığı izlerin ne kadar sürede geçeceğidir. Evet, çoğu durumda akne izleri zamanla iyileşebilir, ancak bu süreç kişiden kişiye değişebilir. Akne izleri genellikle cildin kendini yenileme kapasitesi ve izin türüne bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu iyileşme sürecini hızlandırabilecek çeşitli yöntemler ve özel kozmetik ürünler geliştirilmiştir.

    Cildinizi desteklemek için, özellikle cilt bariyeri onarımını ve yenilenmesini destekleyen ürünleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca, lekelerin kalıcı olmaması için cilt tipinize uygun bir güneş kremi kullanmak da son derece önemli. Akne izlerini önlemek için ise sivilceleri sıkmaktan kaçınmanızı öneriyoruz.


    Fungal Akne Nedir?

    Fungal akneler sebum üretiminin fazlasıyla oluşabilir. Fungal yani mantar akneler, kümelenmiş ve kırmızı görünümleri ile cildimizde görülür. Kaşıntı hissiyle belirti gösterebilir. Fungal aknelere alın ve şakak gibi bölgelerde sıkça rastlanır. Doğru cilt bakımı ile fungal aknelerin belirtileri hafifletilebilir ve oluşumu önlenebilir.


    Akne Rozasea Nasıl Geçer?

    Akne rozasea, ciltte kızarıklık, şişlik ve akne benzeri lezyonlar ile karakterize edilen bir cilt durumudur. Akne rozasea ile karşılaştıysanız aşağıdaki adımları izlemeyi düşünebilirsiniz:

  • Dermatolog Kontrolü: Doğru tanı ve uygun tedavi için bir dermatologa danışmak gerekli. Dermatolog, rozasea türünü belirleyerek spesifik bir tedavi planı oluşturabilir.
  • Uygun Cilt Bakımı: Rozasea, cildin hassas olması nedeniyle özenli bir cilt bakımı gerektirebilir. Parfüm içermeyen ve hafif temizleyiciler, nemlendiriciler ve güneş koruyucular kullanmak önemli.
  • Tetikleyici Faktörlerden Kaçınma: Rozasea belirtilerini tetikleyen faktörleri belirleyip bunlardan kaçınmak da önemli. Bu faktörler arasında baharatlı yiyecekler, sıcak içecekler, alkol ve sıcak banyo gibi unsurlar bulunabilir.

  • Sırt ve Omuzda Neden Sivilce Çıkar?

    Cildin gözeneklerinin tıkalı olması, bakterilerin oluşması ve kıyafetler sebebi ile hava alamaması, sırt ve omuzlarda sivilce oluşumuna sebep olabilir. Omuzlarda ve sırtta sivilce oluşumunun diğer nedenleri arasında şunlar bulunur:

  • Genetik faktörler
  • Hijyen eksikliği
  • Hormonlar
  • Beslenme alışkanlıkları
  • Stres

  • Sivilce ve akne karşıtı ürün fiyatları nelerdir?

    Sivilce ve akne karşıtı ürünlerin fiyatları, kullanılan aktif bileşenlere, markalara ve ürün türlerine göre değişiklik gösterebilir. Çeşitli markaların ürün fiyatlarını karşılaştırmak için Sivilce ve Akne kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.